AcasaStiriAlexandra ARSENIE, INSIA: Oamenii au inceput sa constientizeze de la cine cumpara asigurari

Alexandra ARSENIE, INSIA: Oamenii au inceput sa constientizeze de la cine cumpara asigurari

25. februarie 2015 | secțiune: Stiri

Sursă: www.1asig.ro

"In 2014, desi piata asigurarilor generale a scazut cu 4,5%, brokerii au inregistrat o crestere. Rolul brokerului devine din ce in ce mai important. Este clar ca clientii au nevoie de un expert care sa-i ghideze", a declarat Alexandra ARSENIE, Business Development Manager, INSIA Romania, in cadrul emisiunii "Ora de Risc" de la Radio RFI.

Zde bude JS kód

"Noi avem datoria de a reprezenta clientul in fata asiguratorilor si de a explica atat avanjatele cat si dezavantajele unei polite de asigurare", a subliniat ea.

Conform acesteia, foarte multi brokeri si-au reorientat stategiile in 2014, fiind mai atenti la calitatea serviciilor oferite clientilor.

"Stim foarte bine ca clientii vor asigurari ieftine, care sa ii despagubeasca rapid in cazul unei daune, insa datoria noastra de broker este sa-i facem sa inteleaga imaginea completa. Cred ca foarte multi brokeri si-au asumat aceasta datorie, si-au facut treaba mult mai bine si am putut asista la o profesionalizare a pietei locale", a spus Alexandra ARSENIE.

Clienti mai selectivi

"Anul trecut au fost niste schimbari atat la asiguratori cat si la brokeri. Recunosc ca anumiti clienti au fost mai constienti atunci cand au cumparat o polita de asigurare si si-au exprimat dorinta de a colabora sau nu cu anumite societati de asigurari. Deci, romanii au inceput sa constientizeze de la cine cumpara asigurari. Clientul a inteles ca un pret mic poate fi un semnal de alarma", a atras atentia oficialul brokerului INSIA Romania.

"Date fiind problemele din piata, capitalul de imagine a scazut in cazul unor jucatori, iar clientii au preferat sa refuze asigurarile de la acele societati. In special in segmentul corporate si IMM, antreprenorii romani sunt mult mai atenti atunci cand incheie o polita pentru compania lor si riscurile in a alege un asigurator care nu-i va despagubi in caz de dauna sunt substantiale si atunci clientii nostri au exclus din start anumite companii cu care poate au avut o experienta neplacuta in trecut", a adaugat ARSENIE. 

Pe de alta parte si companiile de asigurari au fost mai selective in ceea ce piveste clientii, mai ales pe segmentul auto.

"Totodata, asiguratorii si-au realizat strategii mai realiste, prudentiale si au selectat mult mai bine riscurile. Am intalnit diverse situatii in care asiguratorul a refuzat sa oferteze. Aici ma refer si la segmentul de retail, dar si la cel corporate. Am vazut in 2014 o atitudine mult mai rezervata din partea asiguratorilor, ei orientandu-se acum mai mult pe profitabilitate, pe un portofoliu mai sanatos, au incercat sa-si reevalueze portofoliul creat in decursul ultimilor ani si sa realizeze o serie de strategii sanatoase pe termen lung", a zis Alexandra ARSENIE.

Găsește un consultant INSIA

Asiguratori