AcasaStiri"Brokerul INSIA a vândut 20 de asigurări de sănătate de 1.000 de euro expaţilor şi alpiniştilor"

"Brokerul INSIA a vândut 20 de asigurări de sănătate de 1.000 de euro expaţilor şi alpiniştilor"

2. noiembrie 2015 | secțiune: Stiri

INSIA, compania de brokeraj in asigurari care face parte din grupul Marsh & McLennan Companies, a vandut in acest an expatilor si alpinistilor 20 de polite de sanatate cu o prima anuala de 1.000 de euro, potrivit Alexandrei Arsenie(Durbacă), Business development manager in cadrul INSIA.

"Asigurarea este vanduta de o companie internationala specializata in vanzarea de polite de sanatate si acopera interventii chirurgicale, spitalizare si ambulatoriu la orice clinica de la nivel mondial. Prima porneste de la 1.000 de euro pe an si este cumparata de persoane cu venituri peste medie. INSIA a intermediat circa 20 de astfel de polite catre expati, alpinisti, dar si alte tipuri de persoane care au inteles valoarea adaugata a acestei asigurari", a explicat Alexandra Arsenie. In ceea ce priveste asigurarile de sanatate cumparate de companii pentru angajati, sefa INSIA spune ca reticenta inca persista, in special in cazul firmelor controlate de antreprenori locali, motiv pentru care beneficiile asigurarilor de sanatate trebuie explicate in detaliu clientului final. "Putem creiona pachete de asigurari pentru companii cu un cost plecand de la 5-10 euro pe luna pentru fiecare angajat, principalele avantaje pentru companii fiind atat deductibilitatea fiscala, cat si fidelizarea angajatilor. INSIA organizeaza workshopuri in care le explica angajatilor importanta si avantajele asigurarilor".

Brokerul INSIA a intrat pe piata locala in urma cu doi ani, iar strategia companiei vizeaza in special segmentul de retail si cel al companiilor mici si mijlocii (IMM-uri). Compania nu opereaza o retea proprie de vanzari, ci functioneaza ca o platforma care interconencteaza brokerii francizati. In prezent INSIA are 17 francize in noua orase din tara, insa si-a propus deschiderea a inca 25 de birouri anul viitor. Francizatii INSIA vin de regula din companiile de asigurari sau de la alti brokeri, si sunt de regula persoane cu experienta in asigurari si in antreprenoriat, spune Arsenie. INSIA percepe francizatului 20% din valoarea comisionului pe care il incaseaza de la asigurator. "Nu percepem taxa de franciza sau alte tipuri de taxe, francizatul plateste doar 20% din valoarea comisionului pe care il incaseaza de la asigurator. Primele intermediate de un francizat pornesc de la 2.000 de euro lunar si pot depasi 50.000 de euro pe luna", a spus Alexandra Arsenie. Cea mai mare parte a afacerilor INSIA vine din intermedierea politelor auto facultative (Casco) care reprezinta o treime din portofoliu, in timp ce politele auto obligatorii (RCA) genereaza circa 27% din volumul intermedierilor totale. O pondere de peste 10% este generata si de vanzarile de polite property si de raspundere. INSIA estimeaza ca o sa ajunga la intermedieri de circa 1,5 mil. euro pana la finalul acestui an, iar pentru 2016 si-a propus afaceri de 4 mil. euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Autor: Anelis Baciu

Găsește un consultant INSIA

Asiguratori