AcasaStiriCum iti protejezi afacerea cu ajutorul asigurarilor

Cum iti protejezi afacerea cu ajutorul asigurarilor

8. aprilie 2016 | secțiune: Stiri

Cum iti protejezi afacerea cu ajutorul asigurarilor

Sursă: www.businesswoman.ro

Pentru a transforma o idee de afaceri in succes este nevoie de abilitate, de creativitate dar si de managementul riscurilor.Indiferent de cat de mult a evoluat umanitatea, un lucru este foarte clar: nu putem controla tot ce se intampla in jurul nostru, exemplul cel mai bun fiind poate natura. Notiunea de risc in afaceri este inseparabil legata de notiunea de rentabilitate si de cea de flexibilitate. Rezultatul unei firme (profit sau pierdere) este influentat de evenimentele neprevazute care insotesc activitatea sa. Majoritatea oamenilor se gandesc doar la riscul financiar inainte de a incepe o afacere. Da, afacerile au ca fundament banii, dar acestia nu sunt singurul risc.

O polita de asigurare customizata pe profilul businessului tau poate face diferenta. Abilitatea unui broker consta in modul de punere in aplicare a procesului global de management al riscului. Rolul brokerului de asigurari este sa reprezinte interesele clientului in relatiile cu companiile de asigurare si sa ofere solutia cea mai buna clientului. INSIA Europe broker de asigurare are capacitatea de a lucra cu un volum ridicat de informatii, intelegand si valorificand datele pentru a face eficient programul de asigurare si a oferi politele de asigurare potrivite clientului.

Astfel de polite care iti protejeaza afacerea sa adreseaza oricarui tip de afacere, incepand de la birouri, cabinete, restaurante, hoteluri, scoli, gradinite si pana la fabrici si uzine. In functie de fiecare afacere profilul de risc este diferit si acesta poate fi cuantificat. Noi amintim principalel riscuri la care se poate expune un business: riscurile catastrofale (cutremure, inundaţii şi alunecări de teren), riscurile privind pierderea activelor (incendiu, distrugere etc), riscurile privind raspunderile contractuale sau profesionale, riscurile privind pierderile din intreruperea afacerii (Business Interruption - BI), riscurile informatice, riscurile angajatorului (litigiile legate de angajați), riscurile prvind construcțiile, riscurile reputantionale si altele.
 
Pentru IMM-uri exista produse de asigurare deja construite care au la baza acoperirea riscurilor principale: pagubele din fenomene naturale, furt si talharie, fenomene electrice, avarii acidentale, evenimente socio-politice, acte de vadalism. O astfel de polita porneste de la 100 euro si poate ajunge pana la cateva mii in functie de acoperi, daune, limite de sume.
 
In cazul oricarui tip de afacere managerii sunt expusi unei game largi de riscuri in procesul de luare a deciziilor. In acest caz exista o polita de asigurare de raspundere pentru manageri care se numeste D&O si are rolul de a proteja directorii executivi si/sau administratorii companiei ca urmare a unor erori produse in activitatea manageriala. Polita ofera acoperire pentru cereri de despăgubire formulate de angajati impotriva administratorilor sau directorilor executivi, invocand destituirea incorecta din functie, discriminari, incalcarea drepturilor salariatilor. 
 
INSIA Europe SE este o companie de brokeraj in asigurari internationala care face parte din grupul american Marsh & McLennan. Cu sediul central la Praga, INSIA are cea mai mare retea de intermediari in asigurari din Europa Centrala si de Est avand birouri deschise in Republica Ceha, Solvacia, Polonia, Italia si Romania.
 
In Romania, INSIA a pornit de la zero in 2013 si a ajuns in 2015 sa aiba o cifra de afaceri de 1.8 milioane avand birouri de brokeraj in peste 11 orase din tara. La nivel international de peste 24 de ani, INSIA oferta o  gamă larga de produse de asigurare de la asigurari obligatorii precum  asigurarile RCA sau PAD, pana la asigurari pentru IMM-uri, de raspunderi, de sanatate  ori alte riscuri complexe in cazul clientilor persoane juridice.

Găsește un consultant INSIA

Asiguratori