AcasaStiriPuterea sistemului de franciză

Puterea sistemului de franciză

21. octombrie 2016 | secțiune: Stiri

Puterea sistemului de franciză

Alexandra Elena Durbacă (Arsenie) conduce operaţiunile pe România pentru unul dintre cei mai mari brokeri de asigurare din Europa Centrală şi de Est, fiind, la doar 28 de ani, Directorul general al brokerului de asigurare Insia Europe România.

Alexandra a venit la conducerea companiei multinaţionale în 2012, atunci când grupul american din care face parte Insia Europe, Marsh & McLennan Companies, a decis să intre pe piaţa locală.

Cu sediul central la Praga, INSIA operează exclusiv prin sistem de franciză şi are cea mai mare reţea de intermediari în asigurări din Europa Centrală şi de Est, cu peste 250 de birouri deschise în Cehia, Slovacia, Polonia, Italia şi România. INSIA oferă o gamă largă de produse de asigurare, de la asigurări obligatorii, precum asigurările RCA sau PAD, până la asigurări pentru IMM-uri ori alte riscuri complexe. În cadrul birourilor sunt oferite servicii complete, cum ar fi: designul poliţei sau al programului de asigurare, plasamentul riscului, administrarea continuă a poliţelor de asigurare şi suport pentru client, aici intrând asistenţă în caz de daună şi o gamă largă de analize de risc.

În România, Alexandra a reuşit să dezvolte INSIA de la zero. A format o echipă puternică la sediul central din Bucureşti şi a deschis peste 26 de birouri de brokeraj în asigurări, compania fiind prezentă în 12 oraşe din ţară. Ea a creat o cultură organizaţională în care ambiţia pentru excelenţă şi-a găsit teren fertil. Alexandra a implementat în companie un set de valori care pun în centrul activităţii clientul. Deşi are vârsta fragedă, atitudinea, viziunea, aptitudinile sale şi ambiţia au condus-o către reuşită prin aducerea INSIA România în topul european. INSIA înseamnă în primul rând pasiune pentru asigurări. Este o companie unde găseşti specialişti cu adevărat pasionaţi de acest domeniu, cu care poţi discuta toate problemele tale referitoare la asigurări.

Alexandra crede cu tărie în forţa sistemului de franciză şi în potenţialul companiei pe piaţa din România. INSIA are un model de franciză unic, care s-a dovedit a fi de succes la nivel internaţional, care însă a avut nevoie de numeroase ajustări pentru a se plia la nevoile pieţei locale. Asigurările sunt un aşa-zis tip de afacere „people business”, întrucât relaţia cu un broker local se bazează pe încredere şi pe contactul direct cu clientul. În acest sens, franciza trebuie construită având la bază experienţele prin care au trecut aceşti specialişti, pentru a le oferi instrumentele şi atuurile potrivite. În cazul unei francize a unui broker de asigurări, partenerii beneficiază de: poziţie solidă în piaţă, contracte deja încheiate cu o paletă largă de asiguratori, condiţii financiare şi contractuale bune cu companiile de asigurări, utilizarea sistemelor IT cumpărate de broker, suportul tehnic pentru produsele de asigurare, asistenţă de marketing, lipsa cheltuielilor administrative (taxe, licenţe, comisioane).

Filozofia INSIA de business se sprijină pe contextul unui pieţe fragmentate, în care profesioniştii în asigurări au nevoie de o strategie comună şi de o colaborare transparentă sub umbrela unei companii puternice. Portofoliul fiecărui francizat este valorificat la maximum prin programe de training şi dezvoltare, strategia INSIA fiind cea de diversificare a liniilor de asigurare gestionate de fiecare franciză în parte şi de maximizare a profitului.

Găsește un consultant INSIA

Asiguratori