AcasaStiriUn interviu despre piata de brokeraj cu Directorul general INSIA Romania, Alexandra Durbaca

Un interviu despre piata de brokeraj cu Directorul general INSIA Romania, Alexandra Durbaca

4. noiembrie 2016 | secțiune: Stiri

VIDEO: Alexandra DURBACA, INSIA Romania: Un broker ar trebui sa priveasca foarte atent la profitabil

Contextul in care brokerii de asigurari isi desfasoara activitatea in acest moment nu este unul favorabil, insa acest lucru nu a impiedicat intermediarii sa ajunga la aproape 65% din piata de asigurari. Despre cum cresti intr-o piata preponderent auto, cu comisioane scazute la RCA si cu schimbari legislative care provoaca uneori confuzie in randul oamenilor, am discutat cu Alexandra DURBACA, Country Manager, INSIA Romania, in cadrul celei mai recente editii a emisiunii XPRIMM Time for Business.

In ceea ce priveste anul 2016 pentru INSIA Romania, "avem o crestere de 146% la nivelul primelor intermediate fata de perioada similara a anului trecut. Vom incheia acest an cu peste 3 milione de euro prime intermediate. Avem sub 40% RCA, urmatoarele linii fiind CASCO, raspunderi, bunuri si echipamente, sanatate si chiar asigurari de viata", a afirmat Alexandra DURBACA.

Aceste cresteri au fost realizate pe mai multe linii de asigurare. "In primul rand, inca de anul trecut am afirmat faptul ca in 2016 vom promova linia asigurarilor de sanatate si accidente. Asa a si fost - produselele de sanatate inregistrand in portofoliul nostru o crestere de peste 160% fata de anul anterior. In al doilea rand, privind alte linii de asigurare am repozitionat si promovat predominant segmentul asigurarilor de raspunderi generale sau specifice, asigurari de bunuri, asigurarile de locuinte. Ne-am specializat in produse de nisa, unde nu exista multa concurenta.De exemplu am abordat segmentul de arta fina. In ultimele saptamamani au lucrat la un proiect de suflet, respectiv asigurarea de monumente de patrimoniu, muzee si case memoriale" a subliniat Directorul INSIA Romania.

In ceea ce priveste zona de retail si polite obligatorii (RCA si PAD), "cuvantul central este eficienta. In acest sens, trebuie sa avem in vedere un echilibru perfect intre oferirea unor servicii de calitate si chetuielile noastre", a subliniat Alexandra DURBACA. De asemenea, "vom incepe sa discutam tot mai des despre cross-sale pe portofoliu. Un broker ar trebui sa priveasca foarte atent la profitabilitatea portofoliului si, mai mult de atat, la profitabilitatea pe client", a mai spus aceasta.

Vorbind despre liniile de asigurare vizate pentru anul 2017, "este foarte clar ca nu doar noi, ci si restul brokerilor se vor orienta catre segmentul non-auto. Vom continua sa punem accent pe zona de raspuneri, de bunuri, asigurari de locuinte, asigurari de sanatate si accidente", a concluzionat Alexandra DURBACA.

source: http://www.1asig.ro/VIDEO-Alexandra-DURBACA-INSIA-Romania-Un-broker-ar-trebui-sa-priveasca-foarte-atent-la-profitabilitatea-portofoliului-articol-3,100-55011.htm

Găsește un consultant INSIA

Asiguratori